tisdag 24 november 2009

Ät bara grisar som du känner.

Med anledning av dagens avslöjande om den ”utmärkta” djurhållningen i Sverige som skulle vara så mycket bättre än den danska.

Själv har jag helt sluta köpa griskött annat än från grisar som jag vet har kunnat gå ute. Helst vill jag ha träffat dem också, men det brukar vara svårt att få till. Det har dock hänt vid ett tillfälle, man kunde åka och hälsa på sin julskinka medan den var i livet. Från samma ställe köpte jag nyss lammkött där lammen slaktades på gården, ingen transport alls.

För mig är det inte försvarbart att köpa billigt kött och låta djuren betala priset. Jag gillar kött, men köper hellre dyrt och mer sällan om jag vet att djuren har haft ett drägligt liv.

Mjukstart

Tänkte försöka att så smått börja blogga igen. Tangentbordet gnisslar, det knakar i de ovana fingrarna och orden raspar mot skärmen. Bäst jag tar det lite lugnt så här i början, jag värmer upp med lite bilder.

Jag har flyttat sen sist, så här ser det ut där jag bor nu:

Fast nu är det november och allt är lite gråare och tristare. Om det inte är en solig morgon som den här i förra veckan:

Till och med en kraftledning kan bli vacker i novembermorgonljus.

Platsen heter Vendel och ligger i Uppland. Historisk mark, många fornlämningar, jag har en gravhög tvärsöver vägen. Vendels kyrka som ligger på gångavstånd fyller 700 år nästa år. Ska gå med i kyrkokören, första repet är på torsdag.

Huset är bra, men spisen är så gott som oanvändbar! Måste ha hit en elektriker får att koppla den rätt, jag måste ju kunna baka!