fredag 6 februari 2009

6:e bilden i 6:e mappen

Gysinge

-- En fotoutmaning som nu även kommit fram till mig, från goa Nässelblom & choklad.

Bilden som jag hittade kommer från Gysinge centrum för byggnadsvård på gränsen mellan Uppland och Gästrikland, dit maken och jag åkte i somras för att få inspiration till ommålningen av vårt fritidshus. Vi hade i stort sett enats om falurött, men kunde inte bestämma oss för hur fönstren och verandan skulle se ut. I Gysinge kan man få hjälp och råd vid renovering av gamla hus, se många exempel på färger och kulörer, golvbehandlingar och textilier samt även köpa allt från kakelugnar och gammaldags lås till spetsgardiner. För den som har långt till Gysinge finns också en webbutik.

Reglerna för fotoutmaningen är sålunda: Ta fram 6:e bilden i 6:e mappen i ditt bildarkiv och blogga om den. Skicka sedan vidare utmaningen till 6 nya bloggare.

Så nu skickar jag vidare till: En bok om dagen, Längst in i skafferiet, Översättarlivet, Stick å brinn, Baktsjaur samt Miss Meisters mat med mera (för jag tror att hon tog med sig sitt bildarkiv till Kalifornien)!

11 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Done! ;-)

Britt-Marie.K sa...

Vilken rolig utmaning. Den gör jag gärna. Ska bli roligt att se vilken bild som finns där, har inte tittat efter ännu. Inte behöver du be om ursäkt. Livet består ju av så otroligt mycket mer än kommentarer och bloggande.

Kersti sa...

Vilken härlig bild. Till Gysige skulle jag vilja åka det lååte helt klart som ett väldit intressant ställe att besöka. Vi som bor i ett snart hundra år gammalt hur och har flera ännu äldre på landet skulle nog ha mycket att hämta där.

Marie sa...

Hm, jag kan nog visa en bild men inte skicka den vidare (känner alldeles för få i bloggvärlden). Ska fundera på hur jag ska göra, men först ska jag bara...

Terese sa...

Fräckt målat! :)

Nässelblom och choklad sa...

Kul att få kika i din mapp. Gysinge är verkligen en trevlig plats att stanna till på. Ibland har vi tagit den vägen när vi åker till Hälsingland. Ursäkta att jag inte kikat tidigare. Är en aning splittrad och bloggandet tyvärr lite åtsidosatt,

Ninni sa...

Trevligt att få se en bild från mina hemtrakter, nästan;)
Centrum för byggnadsvård är ett av våra favoritutflyktsmål när vi är hemma i Sverige. Ännu bättre var det för några år sedan när "Dunkers Matbod", jag vill minnas att den hette så,fanns i en av arbetarlängorna. Där kunde man äta dagens soppa eller fika. Nu vet jag inte om det finns något bra ställe kvar.Det blev inget besök i Gysinge förra sommaren.
Hoppas du får en skön helg!

Marianne sa...

Nu vill jag se den 7:e bilden i den 7:e mappen :-)

Är allt bra med dig?


Inget Borås för min del, tyvärr.
Ska du åka?

pipopp sa...

Hej!

Lyckades ni enas om fönstren efter beöket? Jag var där för 15(?) år sedan och minns att jag var mer förvirrad efter beöket än innan.
:-)

Tack för att du tittade in hos mig, det värmde.

Ilva sa...

ho ho???? nu är det dags att komma igen här baby! nu är deklarationen färdig så blogga på!

görel sa...

Pipopp -- det blev röd fasad med vita fönsterfoder, fönstren är nya ospröjsade 70-talsfönster (hu) så de har vi inte gjort något än. Blir kanske fuskspröjs.

Ilva -- jag har uppdaterat, men inte här, så det så baby!