torsdag 20 mars 2008

Sticker ut baken

Det tycks vara ojämna plågor och berg-och-dalbana både här på bloggen och i livet i stort. Jag har alltid avundats de som har ordning och reda i sina liv med städning på fredag, löning den 25:e, semestern planerad i januari, vinterkläderna prydligt undanlagda långt innan skolavslutningen, regelbundna besök hos tandläkaren samt deklaration och julklappar klara i god tid. Och kanske det allra viktigaste – som gör KLART saker och FÄRDIGSTÄLLER påbörjade projekt.

Jag har nu i mogen ålder kommit fram till att det där är inte jag, har aldrig varit, kommer aldrig att bli. Det är möjligt att det finns några bokstavskombinationer med i spelet, men faktum kvarstår.

Som nu, när jag tvingat mig själv att skära ner jobbet till ett minimum ett tag. Varje normal människa skulle då ha t.ex. ha passat på att läsa (har travar av jättebra olästa böcker) och gå långa promenader (med hund och kamera, tre flugor i en smäll) och på andra sätt ta det lugnt. Men inte då, det finns ju intressanta projekt att starta! Just nu är det brödbak och stickning som regerar, och jag går in för det med liv och lust.

Och titta! Jag som letat jäskorgar hittar plötsligt superbilliga (20 kr/st) korgar i rätt storlek på Coop! Perfekt för lite mindre bröd.

Jäskorgar från Coop
Surdegsbröd med råg och dinkel + bröd med poolish, Änglamarks supervete och solrosfrön. Blev mycket mumsigt.

Och kolla vad som kom med posten idag:

  
Så mycket bröd att baka! Och medan degen jäser kan man ju alltid sticka.

Jag kanske borde hejda mig lite ... OK, imorgon är det långfredag och vi är rätt välförsedda med bröd för tillfället, jag tar nog en bok ur traven, få se vad som ligger överst - Minette Walters, Acid Row – jepp, den blir det.

Glad påsk!

dontdrinkandfly

9 kommentarer:

Jessika sa...

Förr eller senare måste man ju sluta fred med sina egna egenheter. Jag kommer aldrig att bli pedant eller världens välorganiserade. Nu har ju det också sina anledningar men ibland kan jag tycka att det är oerhört jävligt att bara inte kunna ha ordning hela tiden på allt. Hur svårt kan det vara på en skala liksom? Ibland lättare och ibland mycket svårt har det visat sig.
Don't drink and fly. Nej, tror jag det :). God påsk på er!

Anna sa...

Acid Row - bra val, tyckte mycket om den.
Och jag är egentligen en sån där ordningsmänniska som har var sak på sin plats (julklapparna har jag dock aldrig lyckats få klart förrän den 23:e) men så kommer livet, eller slarvern till man, emellan och så blir det kaos. Men i skåpen, jävlarimig, är det ordning och öronen på muggarna står åt samma håll allihop. Det är säkert någon bokstavskombination inblandad där också.

görel sa...

Jessika - jag håller med, hur svårt kan det vara?? Jag är lika förvånad över det varje dag.

Anna - vad kul att du gillade boken, då känns det ännu roligare att börja! Jodå, bokstavskombinationer har vi nog lite till mans. Min mamma hade örnkoll på sin ekonomi och sin bokföring som alltid stämde på öret (men var absolut inte snål, tvärtom), tyvärr nedärvde inte jag den egenskapen ...

Marianne sa...

Äh, löning den 25:e är absolut inget att sträva efter. Då måste man ju ha en anställning, ju ;-)

Jag är rätt impad av folk som drar igång projekt av typen bakning och stickning, oavsett om de avslutar grejerna eller inte.

Är nog ganska ordningsam, men funderar på saker i en evighet innan det händer något. Då blåser det bara till, så är det klart!
Som nya lyan, t.ex. Har sett ett påtagligt renoveringsbehov i mitt nuvarande pörte i fler år än jag vill erkänna, och vips bestämde jag mig på två röda för att köpa nytt istället. Inga jämförelser av olika boningar alls, bara pang på. Den. Just den. Där.
Undrar om byggubbsen har gjutit grunden än?
Påskpromenad och kika lite, kanske?

Glad Påsk och se upp för trädstammarna!

görel sa...

Marianne, det påminner mig om när jag var liten och min pappa brukade säga om bilen: Äh, nu är askkoppen full, dags att köpa en ny! Det var ju på den tiden föräldrarna bolmade i framsätet och barnen satt i baksätet utan säkerhetsbälte.

Spännande med nya huset!

Marianne sa...

Exakt!

Nja, det är en ny lägenhet i ett nybyggt hus. Jag ska inte bli villaägare, för vad gör jag då när trädgården blir vildvuxen? Anlägger en brand? :-)

Åsa sa...

Men finns det verkligen sådana människor????

Och varför inte baka bröd och sticka istället för att läsa och gå långa promenader. Man kan inte göra allt! Jag har Till slut blev det nog för mycket i samband med magisterstudierna och efter vad man i folkmun säkert kallar utbränd (även om jag inte har fått ngn sådan "diagnos" ) har jag ff svårt att läsa en bok. Det tar ofta emot, bara att läsa en längre artikel i tidningen t o m. Funkar mycket bättre för mig att vara praktisk som t ex att härja i köket eller sticka.

Var sak har sin tid. Bara man inser att det inte går att göra allt på en gång så. Välj ut en eller ett par saker och strunta i om du inte hinner med de andra.

Härlig häxa i trädgården! Här ligger ett tjockt, tungt och blött snötäcke utanför och lyser upp tillvaron :) Som jag har väntat på denna snö! Tror dock den slaskat bort innan kvällen.

Oj, vad långt det blev. Så kul att läsa dina inlägg och få dela tankar och funderingar med dig! Ha det bäst i helgen. Ska nog ta mig till ut Coop och leta korgar ;-)

görel sa...

Marianne - javisst, varje markägare med självaktning luntar gräset en gång om året. Det lär ska växa bättre då.

Åsa - jovisst är det vilsamt att göra saker med händerna, särskilt när man får resultat ganska snabbt. Men det är ju det här med alla startade projekt som inte nödvändigtvis blir slutförda ... Jag förstår precis vad du menar med att man inte alltid klarar av att läsa – kan man inte koncentrera sig får man ingen behållning av läsningen.

Ha det så bra själv i påsk!

tina sa...

åh! jag vet vem som ska köpa brödkorgar på Coop! tack för tipset :)