söndag 2 mars 2008

Garnivoren på Syfestivalen

(Jag kanske borde byta namn på bloggen, jag tycks vara betydligt mer intresserad av garn än frön för tillfället.)

Jag var på Syfestivalen i Sollentuna igår – faktiskt först och främst för att delta i föreningens Stickas årsmöte, men när man ändå är där och plånboken som av en händelse inte är helt tom kan man ju lika gärna ta några varv. Ååh – så mycket ljuvligt garn, så lite tid, så lite pengar! En ekvation som aldrig kommer att gå ihop.

Det var inte garn som dominerade mässan, det fanns ju också en myckenhet av tyger, broderi, vävmaterial, symaskiner, quiltningsgrejer, scrap-booking (är det verkligen kul?), stämpling och annat pyssel. Andelen kvinnor var nog sådär en 98 % både bland deltagare och utställare. Jag såg minst en man som uppenbarligen enkom var där som footman och bärare av plånbok och kassar.

En av av de manliga utställarna kom från Handelsgillet och hos honom hittade jag förutom tyger, spännen och annat även många mönster på historiska kläder och dräkter, både för besuttna och vanlig pöbel. Sonen hade önskat sig mönster, men eftersom jag inte kunde välja blev det en skissbok med medeltida kläder och dräkter. Handelsgillet har faktiskt en butik här i Uppsala, så sonen kan titta vidare där.

Mina fynd:

Trekking Feuerkraft (Large) Närbild Trekking (Large)
Trekking Feuerland från tyska Zitron – ska bli en sjal i mysteriestickningen/KAL:en Mystic Light Mystery Shawl knit-a-long

Bambugarn (Large) Närbild bambugarn (Large)
Trekking Pro Natura från Zitron, 75 % ull och 25 % bambu – ska bli sockor

Mohair (Large) Närbild mohair makro (Large)
Mohairgarn med fantastisk lyster – ska bli en glesstickad sjal

Opal (Large) Estniskt ullgarn (Large)
Opal sockgarn (också tyskt), en liten del av försäljningen går till regnskogsprojekt; en härva svensk ull, berett i Estland

Tyg till pysselpåse (Large) Stickgrejer (Large)
Tyg till liten stickpåse plus fiffiga stickgrejer

Nu måste jag bara göra färdigt mina pågående projekt så att jag kan börja använda mina nya garner. Eller – vem är det som säger att jag måste det förresten?

12 kommentarer:

Ilva sa...

Ditt samvete kanske? den mässan/festivalen skulle jag också gärna ha gått på! Vad är det som gör sy och sticksaker så lockande, jag får stå ofta stå emot för att inte gå in i sybehörsaffärer här och titta på band och knappar och sånt...
jättefina garner hittade du iallafall!

görel sa...

Du får se till att vara hemma nästa år när Syfestivalen går igen! Jag vet inte heller vad det är, kan det vara alla färger? Det är som godis! Jag kommer ihåg ditt foto med alla färgglada band på en ställning – underbart!

Åsa sa...

Haha! Jag tänkte samma sak då jag nyligen handlat garn till en tröja men håller på med en sjal/halsduk. Tror jag väntar med tröjan i alla fall för jag har på tok för många olika saker på gång (inte bara stickning alltså) ändå vilket har en tendens att aldrig bli klart...

Vad är det för färglada små "ploppar" till hö på sista bilden? Vad ska man ha de till?

görel sa...

Menar du de som sitter på en pappbit? De är stickmarkörer som man kan använda för att hålla reda på var man är nånstans i stickningen (beskrivningen. De här fick man på Stickas årsmöte så det var inget jag valde själv. Jag har använt små snörstumpar för ändamålet, men nästa gång det behövs ska jag prova de här. De oranga/röda plupparna sätter man stickspetsarna (parvis) så att de inte tränger ut ur påsen och/eller in i kroppen.

Åsa sa...

Men vad smart! Sånna "stoppar" ska jag nog skaffa mig. Stickorna har ju en förmåga att "sticka ut".
Och ja, en tråd av annan färg än stickningen kan ju räcka att markera med. Kul med lite "presenter" i alla fall ;-)

Nässelblom & choklad sa...

Härliga garner! Det är så kul när garnerna är nya, så vänta inte för länge...

görel sa...

Ja, det har du alldeles rätt i! Man ska inte ha dåligt samvete, det är ju en hobby och inget pliktgöra.

Kersti sa...

Missade helt den mässan. Men det var nog tur med tanke på att min plånbok redan är tämligen tunn. Vilka fina fynd du gjorde.

Britt-Marie sa...

Hej!
Tittar runt lite bland bloggar jag inte sett förut och då kom jag hit. Och vad får jag se, du liksom jag bor i Uppsala. Vi är båda med i Mystic Light KAL, och har dessutom valt samma sorts garn inköpta på samma ställe, men olika färg. Kul
Tittar in till dig snart igen, och önskar dig en trevlig helg

görel sa...

Kersti - ja, det kan vara en ren plåga att gå på såna här mässor och inte få köpa nånting! Då kan det vara bättre att låta bli ...

Britt-Marie - vad kul! Världen är liten! Nu har jag varit över till din blogg och tittat på färgen du valde, jättevackert! Det ska bli kul med den här mysteristickningen, jag har aldrig varit med i någon sån förut. Vi kanske ses på något stickcafé i sta'n med våra sjalar??

Bloggblad sa...

Så snygga garner!
Jag tycker du verkar väldigt organiserad som klarar av både bak- och stickprojekt.
Jag körde så hårt med stickorna att min ena axel började krångla, ganska skönt att slippa i en hel vecka, men så fort jag ser fina garner blir jag sugen.

Bröd bakade jag så ambitiöst förr i världen... men det var då, det...

görel sa...

Bloggblad – det går väldigt mycket upp och ner med bakningen och stickningen! Just nu stickar jag faktiskt rätt mycket, men bakar nästan inte alls. Nästa månad är det kanske tvärtom, eller också är det bara trädgården som gäller. Ombytlig är mitt mellannamn!