fredag 21 mars 2008

75% boknördJag är ju inte i samma klass som Pi och Marianne och når inte riktigt upp till Malin eller Petra men en viss nördfaktor kan ju anas. Jag måste nog emellertid lägga till att en del av böckerna jag läser inte är skönlitterära utan fackböcker som för tillfället behandlar brödbakets kemi och intrikata stickmönster. Men det är ju också ganska nördigt.

12 kommentarer:

Jessika sa...

Jag var 85 procent, meddelar hon med stor stolthet :)

görel sa...

Jag bugar i vördnad! Jag tror att jag hade kommit upp lite till om jag hade kunnat rapportera fler lästa böcker per år. Jag hade kanske fel om bibliotekskoderna också, men bokgeografin tror jag att jag grejade.

Jessika sa...

Utrymmesproblem för böcker har tidigare lösts genom att ny bokhylla har inköpts. Nu har det kört med utrymme så nu måste jag ju bli innovativ. Bokutbyte?

Jag vill också sticka hål på påståendet att jag ska ha klickat ja på att ha varit småförälskad i någon författare någon gång ;). Däremot skulle jag inte ha något emot en liten bokhandel.
När jag ska åka bort uppstår krånglet om vad ska jag ta med mig för att läsa? Den där? Eller den? Eller kanske den? Eller så vill jag läsa något helt annat när allt kommer omkring..
Jag tar med alla tre och hinner med två ;). Det gör dock att min väska alltid är mycket tyngre än alla andras.

Kersti sa...

Jag blev så mycket nörd så jag nästan skäms, 87%. Så det är kanske inte helt fel att jag ibland säger att jag är en nästan patologisk läsare.
Vi köper nya hyllor men ställer också ut i porten där även garnnarna bidrar med sina böcker. Fritt fram för alla att ta en bok, även för besökare. men eftersom man ofta hittar en godbit där blir det inte så mycket mer plats i hyllorna här inne i lägenheten.

görel sa...

Wow, Kersti, det är ju nästan rekord! Och jag gillar verkligen idén att ställa ut bokhyllor i trappuppgången, vilken bra bokbytesmetod! Det tänkte inte vi på när vi bodde i lägenhet, vi hade prylbytardagar ibland, men det var ju enstaka tillfällen.

Nässelblom & choklad sa...

Böcker är alltid kul, både facklitteratur och romaner. Det är bara tiden som inte räcker till. Angående föregående inlägg där jag själv känner igen mig alltför väl i att starta projekt och att vilja ha ordning och gärna lön den 25:e, men inte riktigt uppnår slutmålet....Jag är helt övertygad om att det inte handlar om någon bokstavskombination, utan konstitution. När jag läst om de indiska konstitutionerna vata, kapha och pitta ser jag det så skrattretande tydligt. Jag är en typisk vata som har massor med idéer, men avskyr att känna mig "instängd" och planera i förväg mm

görel sa...

Nässelblom – du har säkert rätt! Jag måste läsa på lite om ayurveda märker jag. Visst är det så att man helst ska ha en bra balans mellan de tre konstitutionerna? Men att det är lätt att identifiera den dominerande konstitutionen för de flesta personer?

Helena på ROOM sa...

Jag läser inga böcker och måste ses som allitteral i viss mån.Men så kan det vara - hoppas jag inte förpassas in i dumträsket nu :)

JonnyK sa...

Jag läser bloggar. DET måste anses nördigt. Eller? Min favorit är just nu allt Pain De MArtin skriver.

Kersti sa...

Kollar in ibland för att se om du är tillbaka. Hoppas att allt är väl med dig.

Kersti sa...

Kul att du tittade in hos mig. Jag har undrat så vart du tog vägen. Men du har säkert full upp. Snart besök från Italien också om jag förstår rätt.

görel sa...

Gulligt av dig Kersti! Det blev visst en lång paus och jag har inte ens sett att det har dykt upp kommentarer. Ska skärpa till mig nu!