onsdag 27 februari 2008

Min dag som idag är ... onsdag

Det hann bli onsdag innan jag uppfattade att jag hade blivit utmanad av Lotten, visserligen som en del av en massutmaning, men ändock. När vår okrönta bloggdrottning kallar måste man hörsamma. Och så slipper jag jobba en stund Och så ger det en chans till reflektioner.

1. Vädret utanför mitt fönster:
Grått! Regntunga skyar vartän jag ser!* Och detta innebär även 20 leriga tassar som spatserar in och ut under dagen. Tur man inte är pedant.

2. Lyssnar på just nu:
P1 – brukar stå på när jag jobbar. Jag stänger dock av eller byter kanal under Ring P1 som jag har liiite svårt för.

3. I går gick jag och lade mig:
Före midnatt, hurra! Det kanske finns hopp om mig trots allt.

4. I dag vaknade jag:
06.40 när min oförskämt pigga man gav mig en kopp kaffe. (Det var nog bara idag han var oförskämt pigg vid 06.40, men det var väldigt rart att komma med kaffe.)

5. Jag har på mig:
Säckiga jeans samt komfortmodifierad T-shirt och huvtröja (med komfortmodiferad menas att alla muddar och trånga halslinningar är bortklippta). Schollsandaler och, för ovanlighetens skull, även strumpor ity det är en smula kyligt.

6. Senaste person som ringde mig:
Föreningskompisen E. som påminde mig om att medlemstidningen behövde vara klar idag på förmiddagen för tryck och utskick. (Och det var den!)

7. Senaste person som jag ringde upp:
Skolans kanslist för att meddela att yngsta dottern är hemma från skolan idag.

8. Senaste person som skickade sms till mig:
Yngsta dottern: "Ja". Innan dess var det KappAhl som erbjöd 25% på hela sortimentet, och dessförinnan var det ett jobbfax i den mobila faxlådan. (Jag tror jag har några vänner kvar, men de brukar inte sms:a. Jo! Häromdan var det faktiskt en kompis som sms:ade sitt nya mobilnummer. Det finns kanske hopp.)

9. Senaste person som jag skickade sms till:
Yngsta dottern: "Kommer du hem direkt efter skolan?" Tja, se ovan. Annars varken får eller skickar jag så mycket sms.

10. Senaste vän jag addade på Facebook:
Sorry guys – jag är inte med. (Jag öppnade ett konto i somras men tyckte det var alldeles för mycket fjortis-associationer med små gosedjur och lekar och allt varr det var. Jag förstod inte vitsen, men eftersom alla andra verkar göra det är det nog ett tecken på att jag är socialt fullständigt inkompetent. Äh kom igen nu, är det verkligen bara jag ...? Oh well.)

11. Som addade dig:
Se ovan.

12. Senaste person som mejlade mig:
Anatoliy Zinevych i Ukraina (!) som tackade för mitt förslag till förbättringar av administrationsprogramvaran Translation Office 3000. De lyssnar faktiskt, tänk, en programsupport som fungerar! De har faktiskt infört en del av mina tidigare förslag.

13. Sista sajt som jag kollade på:
YouTube där jag hittade den ursprungliga, alla versioners moder av Regntunga skyar – se nedan:

14. Ska göra idag:
Gå på bokrean? Eller inte? Det är ju verkligen inte som det var förr. Min att-läsa-hög är ju så stor ändå och de böcker jag vill ha finns nog inte på bokrean. Men innan sådana eventuella förlustelser kan komma ifråga måste jag skanna in 40 sidor tysk byggtext, läsa in den optiskt och sätta igång att översätta densamma. Jag ska också gå till doktorn med ett av barnen och diskutera medicinering – jag tror och hoppas att besöket kommer att utfalla till vår belåtenhet. Ikväll ska jag sticka vidare på min sjal.

15. Bra eller dålig dag idag?
Jamen, det ser ut att kunna bli en ganska bra dag trots allt!

Pst: titta och lyssna på Alice så kanske din dag blir bättre!

* Regntunga skyar med Alice Babs

7 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Oj, hur många husdjur är det egentligen du har?! Eller räknar du familjens tassar också?

görel sa...

En hund + fyra katter = 20 tassar; och så har vi en råtta som även hon har fyra tassar, men hon går aldrig utomhus, och skulle hon göra det skulle det bli så ynka lite smuts att det inte skulle märkas.

Och så de tvåbentas tassar, det blir 10 till. Men vi är bättre på att ta av oss skorna.

Marianne sa...

Komfortmodifierade kläder ska jag också börja med!
Mysbyxorna utan midjerem är lite för mycket modifierade, dock ...

görel sa...

Ja, man kan ju ta sig sådana friheter när man jobbar hemma och ingen ser hur man ser ut!

Åsa sa...

Härlig "musikvideo", en av de första antar jag :) Idag (torsdag) har solen faktiskt visat sig efter flera dagar av regn. Tyckte dock det verkade dimmigt när jag såg ut genom (den ack så smutsiga) fönsterrutan! Nu börjar det mulna på och det väntas regn...

Måste nog ladda videon ifall jag inte hinner hem i tid till de två sista avsnitten. Så spännande!

görel sa...

Ska på körrep ikväll men funderar allvarligt på att sticka hem tidigare så jag inte missar upplösningen. Jag riggar en inspelning också för att vara på den säkra sidan!

Åsa sa...

Hihihi, Ring P1 bara måste jag lyssna på. Särskilt om det är Täppas eller Tengby. Hade svårt för det när jag började lyssna men nu ok. Dock kan jag bli tokirriterad för mindre (eller alla hysteriskt tokiga, fördomsfulla och trångsynta kommentarer emellanåt) men har ändå en slags hatkärlek till programmet.

Och visst var Damages bra! Tur att jag spelat in så jag kunde spola över reklamen :)