onsdag 18 juni 2008

Washington i maj, och grattis syrran!

Var hos syrran i USA för en månad sen, en hel vecka bara jag, utan ungar, min kära syster hade semester så vi kunde spendera massor av tid tillsammans. Underbart! Hennes två döttrar är vuxna och bor på ca tre timmars bilresa åt motsatt håll från New Jersey där min syster bor. En dag åkte vi ner till Washington DC där ena dottern bor och här är några bilder därifrån. Vita huset, Capitol Hill och de stora monumenten vet ju alla hur de ser ut så det kan vi hoppa över.

Och ett GRATTIS till min kära syster som fyller år idag!

Vi åkte inte tåg men parkerade bilen vid Union Station som är en fantastisk byggnad. Den kan nog tyvärr hamna lite i skymundan vid sidan om de stora sevärdheterna, men är väl värd ett besök.

_MG_6425

_MG_6415 IMG_6418

IMG_6419

I den här magnifika hallen har avgångseleverna från Washington University sin avslutningsbal. MIn systerdotter var en av dem för ett par år sedan!

_MG_6423

Arkaden på framsidan.

_MG_6428

Det var ju den här vi skulle ha åkt med!

En DC Duck (låter nästan son WC-anka!) är ett sight-seeing-fordon som färdas både på land och vatten. Efter den första sträckan på land hoppar den i vattnet och fortsätter som båt. Om de inte hade lagt om tidtabellen just idag skulle vi ha åkt med den. Men det får väl bli bästa gång.

_MG_6437
Sight-seeing-bussarna är gasoldrivna. Är det miljövänligt?

_MG_6439
På väg genom Georgetown.

_MG_6441

_MG_6440

_MG_6443

_MG_6456

Bara över en gata till, så är vi framme vid ...

IMG_6459

... The Cheesecake Factory! Restaurangen med de många trevliga förätterna som fungerar som alibi för att få sätta i sig en enorm bit cheesecake.

IMG_6462

De har många sorter.

Är man tre som vi var beställer man såklart olika och äter av varandras. Klicka på bilden så visas en läsbar något större meny som du kan dregla över.

Sen åkte vi hem. Det var tur att syrran körde, jag var helt zonkad av sockerchocken och hade inte lyckats hålla bilen på vägen särskilt länge.

6 kommentarer:

Åsa sa...

Åhh, wow! Men nu blir jag avundsjuk - önskar min syrra också bodde "over there". Sökte nyss jobb i Santa Barbara men det blev inget. Efter att ha tittat på dina fina bilder längtar jag ännu mer tillbaka till Amerika. Det finns så mycket jag vill se där och uppleva. Ett år var inte nog ;-) flög ju t ex över NY men har aldrig varit där.

Det låter som du hade världens bästa semester :) Och lyllos dig som kan åka tillbaka igen, och igen...

görel sa...

Ja, det är ju både fördelar och nackdelar med att ha syskon utomlands -– man träffas inte så ofta, men å andra sidan kan man åka och hälsa på.

Men du får väl fortsätta att söka jobb där, rätt var det är kanske det blir napp, och det vore ju häftigt!

Rebecca sa...

Åååååååå, mina föredetta hemtrakter. Tack för härliga bilder, det frambringade många trevliga minnen.

Glad midsommar!

görel sa...

Vad roligt! Glad midsommar själv, Rebecca!

Kersti sa...

Vilket härligt besök. Jag har varit i Waschington en gång i några timmar för mång år sedan (kanske 20). Det var ett trevligt om än alldeles för kort besök. Nu planerar vi ständigt för att åka dit igen men verkar alldrig få till det. Men den son väntar på något gott.

görel sa...

Kersti, det ju faktiskt en väldigt trevlig stad, inte alls lika bullrig och skränig som t.ex. New York. Då har ni något att se fram emot!