torsdag 25 september 2008

Beige

När jag har flera jätteroliga stickprojekt på gång, varför envisas jag då med att frenetiskt sticka på den här tråktrasan så fort tillfälle ges? Det är ju bara en halsduk som är ... ja, rätt beige? Det kanske är för att ränderna är så oraka. Tänk vad man kan gå igång på lite.

Beige halsduk 2

En annan beige företeelse i mitt liv just nu:

Inget fel på boken skulle jag tror jag, jag har visserligen inte läst Indridason tidigare, men många tycker ju om honom och kriminalinspektör Elände Erlendur. Men uppläsaren ...! Beigare har jag svårt att föreställa mig. Dottern och jag plågade oss igenom 4 cd-skivor på väg upp från Blekinge förra veckan, och nu försöker jag tröska igenom resten. Den sitter där i bilen och gnällrösten går igång automatiskt när jag kör iväg nånstans. Men nu undrar jag, eftersom jag ska köra bil till Stockholm och körrep om en stund och det tar 50 min. i rusningstrafik: måste man lyssna klart? Egentligen finns det väl inget som hindrar att man läser pappersboken istället?

Livet är för kort för beiga upplevelser. Det är 4 cd-skivor kvar. Men det beiga garnet är snart slut.

Ett beige rum
Ett till mig närstående rum som varit beige jättelänge. Om ett par dagar är det grönt.

11 kommentarer:

Ilva sa...

Sluta absolut! Man måste inte för tänk om du kör fel eller av vägen för att du blivit så beige att du somnat!!

Anna sa...

jamen sjalen/halsduken är ju grymt snygg! Inte kör du av vägen med en sån! Man kan ju inte snöa in på färg utan att ta hänsyn till form!

görel sa...

Tack Ilva! Jag stoppade i Anne Holt och Presidentens val med obeiga Torsten Wahlund i stället. Ingen risk att man somnar!

Tack Anna! Mönstret är lite kul faktiskt, det är helt vanlig resårstickning fast med sjögång.

Åsa sa...

Cool halsduk - men beige? Tycker det borde finnas en lag som förbjuder beige ;-) Själv har jag just fått en härva nytt lila, med inslag av grönt och turkost, mohairgarn att göra en sjal av :)

Kan man verkligen sticka sjögång? Tror att du stickat i lite ståltråd och liksom format den i efterhand ;-)

görel sa...

Beige kan ha sina stunder av berättigande, även om de inte är många. Jag hade beige garn i min s.k. stash och måste göra nåt med det ... men ditt garn låter betydligt roligare.

Ståltråd, men Åsa då!

ylva sa...

Hej! Vad roligt att du tittade in på min sida. Jag tycker om din beiga halsduk , man kan väl ha nå´t till som sätter färg på tillvaron.
Min lövkorg...ja det är svårt att beskriva men jag kan ju kanske scanna in beskrivningen, är fortfarnde nybörjare vad gäller bloggandet så jag får nog läsa på hur jag ska få dit det :-)

görel sa...

Hej Ylva, och välkommen hit! Det skulle vara jättekul om du vill försöka få in en beskrivning på den fantastiska lövkorgen!

PetraO sa...

Kul att du vill sticka sockor! Halsduken är skitfin - sluta inte!

görel sa...

Hej Petra! Tack, ja, jag har ju faktiskt inte mycket kvar nu. Har också ett par sockor på gång i höstfärger, de passar nog bra till Socktoberklubben!

Kersti sa...

Sluta lyssna. Läs istället det är han faktiskt värd. Gillar de oraka ränderna. men färgen ja den är lite beige:).

görel sa...

Kersti, jag ska göra som du säger. Synd att låta en trist uppläsare förstöra en bra bok!