söndag 21 september 2008

Traditionellt byggd

Den tjocka flickan från juli är fortfarande i stort sett kvar. När det är sommar måste man ju äta glass. Jag får väl säga som Mma Ramotswe att jag är traditionellt byggd. (OK då, botswanska traditioner.)

Har tagit nya tag och är just nu mycket inne på fisk och grönsaker med mycket smak -- havssalt, chili, vitlök, ingefära och örter. T.ex. en bit squash, ett kvarts huvud isbergssallad, lätt fräst i olja plus smakerna ovan och en filé tilapia (hajmal). Toppas med rostade sesamfrön:

Varm fisksallad-1

Eller två ekologiska tomater + en fiskfilé + en halv gul lök + mycket chili, en stor klick tzatziki. Man blir så glad och nöjd med en liten portion.

Och mycket te, massor av grönt te och ibland lite rooibos. Långa hundpromenader. Och alltid en stickning i händerna framför tv:n, det går inte att äta och sticka samtidigt. Se där, ännu en bantningsmetod har sett dagens ljus! Tja, vi får väl ser hur det (jag) ser ut om en månad.

8 kommentarer:

Åsa sa...

Hej! Jag har tänkt på dig i sommar och undrat just hur det gått. Inte helt lätt är det. Men det låter ju onekligen mycket trevligare med "traditionellt byggd" :)
Här går det inget vidare heller. Det är som att hela min kropp är ristad i sten... Det tråkiga är att jag markant ändrat matintaget plus att jag tränar mer men ändå försvinner inga mm från midjemåttet. Men, men det är bara att tuffa på här i livet ändå :)
Kul att se dig "i rutan" igen!

görel sa...

Jag kan inte precis hävda att jag har försökt, men det har ju du, vad surt om det inte händer nånting! Men det kanske går lättare nu i höst, jag tycker det brukar vara så. Vi får hålla tummarna för det!

Marianne sa...

Så fel man kan ha! "Äh, hon uppdaterar ju aldrig, knappt någon idé att kolla", och så finns det TVÅ nya inlägg!
Trevlig överraskning :-)

Vad är rooibos?

görel sa...

Hej! Glad att jag kan stå till tjänst med överraskningar!

Rooibos är ett "te" eller egentligen en infusion av en buske som växer i södra Afrika, kolla här!

Marianne sa...

Hmm, det måste testas vid tillfälle.

Jag fick väldigt mycket te i den första pocket&prassel-omgången, och jag ska lapa i mig det först.
Men sedan så!

Ninni sa...

Skönt att höra att man inte är ensam...Ett års frossande i nötter, ostbollar, glass och Caipirinha sätter sina spår om man säger så...NU måste något ske innan det går för långt. Jag håller mig också till en grönsaksdiet med kött och fisk och massor av vitlök, men det är svårt när kylskåp och skafferi finns inom räckhåll hela dagarna...
Tack för dina vänliga ord!!Och lycka till!/Ninni

görel sa...

Marianne: nu får du berätta vad pocket & prassel är för nåt!

Ninni: jag har försökt strypa tillgången på frestelser, har alltså rensat ut kylskåpet på det mesta utom grönsaker. Det finns alltid en påse rena morötter. Och så kostar jag på mig gott te!

Åh fy bövelen vad präktig jag låter, jag mår nästan illa när jag läser det här ... ;-) det där är inte jag!

Marianne sa...

Läs allt om P&P hos "En bok om dagen" (länk hos mig).
Jättekul idé som fungerar väldigt bra.