söndag 23 november 2008

Tävlar, rekar och byter

Jag gillar att få paket, och enklaste sättet att åstadkomma det är att beställa nåt på postorder. Men då vet man ju vad man får, och det är ju inte lika kul som när nån annan har packat paketet. Dessutom är det väldigt kul att ge bort paket. Därför har jag anmält mig till två julklappsbytesjippon, ett med boktema och ett stickrelaterat.

Bokjippot heter Julklappspåse Large och råddas av En Bok Om Dagen, och där kör man med öppna kort, så alla vet vem som skickar till en själv. Att man vet vem man ska skicka till kan väl betraktas som en självklarhet ... Jag ser att jag ska skicka mitt paket till Angos bok- och filmblogg, en blogg som jag inte har besökt förut, men nu ger jag mig av dit för att reka lite, måste ju kolla av blogginnehavaren kan tänkas gilla. Men sermanpå, där kan man tävla fram till midnatt om en bok i Kungsholmsmiljö, perfekt eftersom jag bott på Kungsholmen ett par omgångar! Klart jag vill vara med i tävlingen. Men jag måste ju reka också -- Ango gillar alltså film och böcker, kan det vara så att kriminalhistorier är lite av en favorit?

julklappsbyte08

Stickbytet kallas Julklappsbyte och hålls hos Stickamera. Jag vet vem jag ska skicka mitt paket till, men mottagaren får inte veta vem jag är förrän paketet kommer fram.

Ska bli kul att komponera paket!

7 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Jag har också varit med på ett byte hos Stickamera, och det är därifrån jag fått idén till att ha bokrelaterade byten... Det är kul med lite "extra" i tillvaron...

Anonym sa...

då undrar man ju vad blogginnehavaren själv har för boksmak:) blink blink

görel sa...

Paketbyte är jättekul, och vad kan vara bättre att ge bort och få än garn och böcker?

Ja, jag har ju en fäbless för kriminalromaner! Men de får gärna ha en extra "dimension" som kanske till och med tar över; jag gillar t.ex. Ruth Rendell skarpt. Sen gillar jag skrönor också, t.ex. Pölsan/Torgny Lindgren, Arto Paasilinna, Klätterbaronen/Italo Calvino.

görel sa...

Blink-blink - jag vet vem du är!

Ninni sa...

Rolig idé! För visst är det roligt med paket:)Och paket innehållande böcker ger ju långvarig(förhoppningsvis) glädje. Nu har högen med olästa böcker nästan försvunnit så det är tur att vi snart ska till Sverige igen.
Stickning har jag kommit ifrån sen jag flyttade hit, jag tror det är värmen som gör att man tappar intresset. Min medhavda stickning ligger i en påse i garderoben och skräpar, det är över ett år sedan jag gjorde något åt den...

görel sa...

Jag förstår att stickningen får ligga kvar i garderoben! Stickning och fuktig värme går inte riktigt ihop. Jag stickade visserligen en hel del i somras, men det var ju inte så värst varmt här heller, och det blir ju sällan så där fuktigt som jag gissar att ni har det.

Marie sa...

Har också skaffat julbytarkompis på Stickamera, ska bli spännande.