torsdag 16 oktober 2008

Andra bloggar

Mellan Lucca och Pisa (alltså inte geografiskt utan kronologiskt) bläddrar jag bland bloggar i min rss-läsare och hittar några godbitar:

Franklin HabitPanopticon är en garnekvilibrist och fotograf som tagit fram en kalender som kombinerar hans favoritsysselsättningar, nämligen garn, foto och män. Han förutspår att detta är en produkt som blir en given succé hos 90% av kvinnorna och 10% av männen, och jag tror honom! Hur många jag har beställt? Det säger jag inte!

För att fortsätta lite på samma tema, fast ändå inte, tycker jag ni ska ratta in på Sara Lövestams blogg, f.d. Brudens blog om brudar. Den bruden kan skriva. Vill man få lite inblick i queervärlden är det här nog ett bra sätt att börja på. Alltid läsvärt, ofta så roligt att man trillar av stolen. En daglig dos rekommenderas.

En bloggare som förmodligen kan bidra till familjens och ranchens inkomster med ansenliga belopp är matbloggen The Pioneer Woman, den kvinnan är ett fenomen. Jag vet inte hur många läsare hon har, men när hon lottar ut grejer (fina grejer, typ lyxutrustad Kitchen Aid) får hon sådär en 16 000 hoppfulla kommentarer. Varje bloggpost innehåller kanske 30-40 bilder tillsammans med detaljerade receptinstruktioner. Hon är också en skicklig fotograf, titta på hennes hästbilder, och hon delar gärna med sig av sina kunskaper.

Det här ju förstås bara ett försvinnande litet urval av alla läsvärda bloggar. Men det är kul att dela med sig lite, kanske gläder det någon?

Det blir nog inte Pisa idag trots allt. Klockan är 11.00 och dottern är inte uppstigen än, det kanske blir en promenad i grannskapet. Jag har förresten just fått ett smakprov av Ilvas senaste recept, mums säger jag bara! Vi får det till lunch tror jag. Håll utkik!

2 kommentarer:

Anna sa...

En sån kalender vill jag också ha! :)

görel sa...

Bäst att skynda på innan de tar slut ...! :-)