fredag 17 oktober 2008

En dag på Ipercoop

Lycka är att utomlands få vandra i livsmedelsbutiker, pappershandlar, järnaffärer och butiker med hushållsartiklar. På Ipercoop finns allt detta och mer därtill! Det tog ett tag innan jag återfick fattningen såpass att jag halade upp kameran, så här kommer bara några axplock. Jag skulle förstås ha plåtat det vi köpte också, men jag kan ju berätta att det rör sig om kaffekokare, kaffe, ostar, skinkor, korvar, kastanjemjöl, specialkorkar för oljeflaskor, en kakform, plastburkar (min man kommer att förskjuta mig) potatisskalare, skrivblock, strumpor och -- har jag glömt nåt? Säkert.

Ipercoop  Hängskinkor Skinkor i paket  Ostdisk

_MG_9351-1_redigerad-1       

Skaldjur

7 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Det där är en av mina favoritsysselsättningar när jag är utomlands också! Jag transporterade till exempel hem väldigt illaluktande getostar från Frankrike för några år sedan, och så gick elkylboxen i bilen sönder. Det luktade de inte bättre av, precis. När vi var i Barcelona i somras åkte vi däremot med bara handbagage, så då fick jag inte ens med mig ett kilo Valenciaris hem. (Det bästa riset till paella; det fanns i en affär här i stan förut, men typiskt nog har de slutat sälja det.)

görel sa...

Nu blir jag nyfiken: varför åkte ni med bara handbagage, var det för att det var bekvämt, eller för ni inte skulle köpa med så mycket hem? Det sistnämnda skulle vara rätt bra för mig ibland tror jag, jag har en tendens att fylla resväskan med råge!

Nu blev jag förresten nyfiken på paella också.

Ö-Helena sa...

För att Ryanair tog 200 kr per incheckat bagage och riktning, dvs. 2000 kronor extra för oss alla fem! Så vi snålade, helt enkelt. Jag köpte en liten digital bagagevåg så att vi klarade gränsen på 10 kg handbagage/person även på hemvägen. Vi lämnade lite gamla handdukar och ett par skor där för att inte få övervikt :)

Ilva sa...

jaha, när kommer bilderna från hemkomsten? Och resan? Här är det tomt iallafall! och inga som hjälper mig med korsorden...

görel sa...

Det var väl typiskt Ryan Air! Det var lite samma sak nu med Sterling, vi hade s.k. low-fare-biljetter och då fick man betala extra för att få ta med en incheckad resväska på max. 20 kg och ännu mer för att ta med ytterligare en resväska. Det var bara det att det inte gick att välja enbart handbagage -- det var en eller två resväskor som gällde!

Ilva, det skulle ha varit kul att plåta eller filma hunden när vi kom hem -- det tog nästan en timme innan hon hade varvat ner efter lyckofnattattacken! Men vi hade fullt sjå att stå kvar på benen ...

Nässelblom och choklad sa...

Det är så överväldigande med allt fantastiskt som finns att titta på. Vid mina besök på sådana platser kommer jag aldrig ihåg att fotografera, Jag har fullt upp med att hålla ordning på mig själv, jag blir så förvirrad av allt....Men visst är det otroligt att det finns så mycket bra mat!

görel sa...

Nässelblom -- visst är det så! Man behöver egentligen besöka alla ställen två gånger, första gången bara upplever och tittar man, andra gången kan man fotografera!