måndag 13 oktober 2008

Toscana sa Bull

Den mycket rafflande gissningstävlingen är nu avgjord, och vinnare (liksom enda deltagare) är --- Översättarhelena! Förstapriset är ett fult vykort från trakten som kommer att hamna i Ö-helenas brevlåda så småningom.

Jag befinner mig alltså tillsammans med äldsta dottern hos Ilva i Toscana. Idag har vi häpnat över mängden läxor som ungarna har här, 13-åringens ryggsäck var som bly och då låg ändå hälften av böckerna utanför. Jag tror jag förstår varför italienarna är så korta, de slutar nog helt enkelt att växa sista året i grundskolan på grund av tyngden.

Vi har också varit till Florens en sväng.

Stickat
Mycket stickat i butikerna även i Italien! Men de stickade plaggen är fjäderlätta, förmodligen för att de inte ska vara så varma! Skorna är alldeles för små.

Florens 1
Florens x 2.

Vespor 
The fortskaffningsmedel of choice.

Florens centralstation
Hur kan en sådan framstående kulturstad ha en så fullkomligt charmlös centralstation? Byggnaden ser ju ut som ett kontorskomplex på amerikanska östkusten. På utsidan, insidan är betydligt mer traditionell.

Slut för idag, forts. följer imorgon.

 

 

4 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Den där gräsmattan utanför stationen har jag faktiskt sovit på en natt! Jag var ute och tågluffade och alla vandrarhem var fulla när jag kom fram. Huvaligen vad rädd jag var!

Ilva sa...

alla charmlösa byggnader är i från fascismens era i Italien. de satsade speciellt på tågstationer och postkontor. Och justitiebyggnader ibland.

Bendel sa...

Ja den stationen väcker minnen från en första resa med maken.

görel sa...

Ja tänk vilka spår som fascismen lämnat efter sig. Till och med semesterminnen!