fredag 3 oktober 2008

Socktober!

PetraO har utannonserat Socktoberklubben, och jag som nästan aldrig har deltagit i ett sånt därnt arrangemang tänker nu faktiskt var med. Det är så bra eftersom jag ska till Hudiksvall över helgen på en konferens, och passar väl bättre att ha med sig i handväskan en en liten sockstickning för tågresan och sömniga seminarier?

Det blir Spring forward fast i höstfärger:

Melody höstfärger
Härliga garnet Melody, inköpt i USA i våras (på rea, inte för priset på etiketten).

Går inte tåget snart?

6 kommentarer:

PetraO sa...

Vilket vackert garn! Själv har jag precis påbörjat mina men har fortfarande inte riktigt bestämt vad det blir - modigt va?

Miss Gillette sa...

Här verkar många av läsarna vara väl bevandrade i stickning och garntrolleri, så jag undrar om nån kan upplysa mig om hur man gör när man vill klippa i en stickad (ganska grov-) tröja för att bygga om den till en annan sorts tröja. Polokragen kliar så den ska bort, och så tänkte jag mig att klippa upp där fram och göra kofta av tröjan. Men hur gör man för att inte hela alltet ska repa upp sig? Jag har tänkt att jag skulle kunna kanta med breda sammetsband -- kanske går det att dölja saker och ting under dem om nu finliret inte blir så snyggt?

Ja, det var ett fint garn du har börjat sticka i!

görel sa...

PetraO: modigt var ordet! Det ska bli spännande att se vad det blir.

Och visst är garnet fint! Jag har verkligen längtat efter att få göra nåt med det.

Miss G: det var länge sen jag byggde om något stickat plagg, men om jag minns rätt kan man hålla trådarna i schack genom att sicksacka (stavning ..?) ganska tätt längs med den linje där man har tänkt sig att klippa. Sen klipper man strax utanför sicksacksömmen.

Jag tror det blir väldigt bra med en snygg, bred bandkant! Det är perfekt för att hålla ihop och dölja, och kan väl fungera bra som knappslå också! Vi får väl se resultatet sen?

Miss Gillette sa...

görel: Tack för råd! Sicksacka för hand, då? Annars lär i alla fall min symaskin få spader och börja kräkas vilt.

Resultatet visas upp om Miss Gillette blir nöjd med det!

görel sa...

För hand, det låter snärjigt. Nyare symaskiner brukar ha flera olika pressarfötter för olika tyger, du kanske har en som passar bättre för tjocka, ulliga plagg? Jag tror också den vara bra att fälla ner den taggiga tygmatningen och mata för hand, annars kan nog det stickade lätt fastna i den. Du kan ju klippa av en bit av polokragen som ändå ska bort och prova på den!

Medea sa...

Det ska bli jättespännande att se hur de blir i de fina höstfärgerna!