Jag är inte riktigt redo för fasta (även om jag faktiskt funderar på att köra en vecka) och adventsfika på morgonen första advent hör till. Igår bakade vi saffransbröd, pepparkakor och morotsbollar enligt Nässelblom & choklad – gott och nyttigt godis!
Prova – det blev jättegott! Jag lade till lite citronsaft också, och nästa gång provar vi med mer kryddor och kanske lite chili. Pepparkakshunden är typisk för yngsta dottern.
Halva saffransdegen blev vanliga lussebullar, eller kusar heter det väl egentligen. Andra halvan bakades som kanelbullar med fyllning i form av (100 g sötmandel + 50 g smör + 2 msk socker + rivet skal av 1 ekologisk citron + några saltkorn) * finhackning i mixer. Skulle haft lite syltade apelsinskal också tror jag. Det blir ju inga smalbullar precis, jag bakar med smör och inte kesella – jag har aldrig riktigt lyckats med det!
6 kommentarer:
Du har en utmaning inne hos mig!
OK, ska göra mitt bästa!
Morotsbollarna så intressanta ut, får komma ihåg det tills jag har ett kök igen.
wv: slemi ?! nåt för Lotten eller?
Det var ett ovanligt oaptitligt wv!
Åh, jag såg också det receptet hos nässelblom & choklad. Har gjort dadelbollar tidigare men ska absolut testa dessa också. Verkar hur goda som helst!
Fin bild med pepparkakshunden :-)
Vilket härligt adventsbak! Och du gjorde morotsbollarna också! Vad kul att du gillade dem. De går naturligtvis att variera dem efter smak och vad man har hemma. I det här receptet var det ju bara kanel som krydda, men jag skulle gärna kunna tänka mig kardemumma eller varför inte chili som du nämner. Pepparkakshunden är sååååå fin.
Skicka en kommentar