torsdag 25 oktober 2007

En utmaning

Jag fick en utmaning från Marianne – man ska yppa sju sanningar om sig själv och sedan skicka vidare till sju nya personer. Och då är ju frågan, hur pikant och smaskigt avslöjande ska man bli? Jag tar väl de första sakerna jag kommer på och låter dem passera censurkontrollen så får vi se vad det blir. Hur jag kom att tänka på punkt 2 nedan övergår mitt förstånd – det är kanske något jag har längtat efter att få berätta helt enkelt? Kommer jag att känna mig befriad och mindre bekymmerstyngd imorgon?

  1. Tiden och jag har ett förhållande som inte alltid är lyckligt. Man skulle kunna uttrycka det som att vi har olika syn på det här med att ge och ta – jag tycker ofta att Tiden är ganska snål och inte gärna släpper efter, medan Tiden å sin sida anser sig vara alltför lättsinnigt och oansvarigt behandlad – Tiden gillar inte att bli tagen för given helt enkelt.

  2. Jag är vänsterskytt. Jag siktar alltså med vänster öga i stället för höger vilket gör det en smula obekvämt eftersom jag är högerhänt och således starkast i höger arm. Nu har jag aldrig skjutit med något annat än luftgevär, och det var hemskt länge sen, så detta utgör inget större hinder i min vardag. Lustigt nog är jag också vänsterskytt när det gäller kameror, vilket på sjuttitalet hindrade mig från att köpa en Canon eftersom alla Canon då hade en framdragningsspak som stack ut lite och petade mig i höger öga. (Jag köpte en Nikkormat i stället.)

  3. Vad gäller telefoner är jag dock strikt högertelefonerare, det är stört omöjligt för mig att prata med telefonen mot vänster öra. Det kan bli lite besvärligt eftersom jag lätt får vaxproppar i högerörat. Med tiden blir det således allt svårare att höra vad folk säger tills jag slutligen utför en utrensningsaktion och allt blir kristallklart och jag måste be folk att sluta skrika.

  4. Jag kan bli tokig på åtsittande kläder och armbandsklockor, för att inte tala om sådana där plagg med remmar och hyskor och hakar som tjejer har. Därför är det så rackarns bra att ha kontoret hemma – för se, jag kan jobba i pyjamas, jag!

  5. Jag dricker två liter grönt te varje dag – inte för att det är nyttigt, men det är ju ett väldigt lyckligt sammanträffande.

  6. Jag är pälsdjursallergiker, ändå finns i vårt hushåll en stor hund, fyra katter och en råtta. Till viss del har det bara blivit som det har blivit, men när det gäller hunden gick jag faktiskt och testade mig för hundallergi innan vi skulle skaffa hund eftersom jag var allergisk mot katter. Hundar och katter är ju ganska olika biologiskt, många kattallergiker tål hundar, och jag var nog ganska övertygad om jag skulle bli frikänd på hundfronten. Det blev jag alltså inte – men köpte hund ändå. En stor hund dessutom, i 50-kilosklassen. I rest my case.

  7. Slutligen tillbringar jag på tok för mycket tid framför datorn – och se, klockan är över tolv redan! (Se punkt 1. ovan.)

Så godnatt på er, vi ses en annan dag!

Uppdatering:

Visst ja - man skulle ju skicka vidare också, till SJU personer, jistanes. Jag nöjer mig faktiskt med tre stycken som får känna sig extra utvalda: Åsa, Miss Gillette och Pipopp.

15 kommentarer:

Marianne sa...

Morrn!

Instämmer helt vad gäller punkt 4.
Våra bloggar kommer aldrig att kunna förvandlas till modebloggar...

Dagens outfit? Don't think so. :-)

Översättarhelena sa...

Jag undrar ibland om det finns någon statistik kring vänster- och högerpreferenser för ögon, öron och fötter. Och framför allt hur de förhåller sig till varandra och vänster- eller högerhänthet.

Översättarhelena sa...

Är Marisha Pessl bra förresten?

görel sa...

Helena, det skulle vara intressant att läsa! Eller kanske det bara är OCD helt enkelt..?

Har inte kommit så långt i Calamity Physics än, men hittills är jag väldigt förtjust!

Miss Gillette sa...

Först hade jag tänkt avböja den hedrande utmaningen -- med tanke på att jag ännu bara har klarat av tre punkter på en utmaning jag fick för fjorton månader sen eller så -- men sen kände jag att det förpliktigar att vara så enkannerlig. En av endast tre! Så om bebisen vill och inspirationen kommer svar under dagen.

Jessika sa...

Det där med pälsdjuren verkar ju högst besvärligt. Särskilt med det djurbeståndet i huset.

görel sa...

Miss Gillette - enkannerlig! Jag böjer mitt huvud i djup beundran.

Jessika - det finns ju fördelar och nackdelar, tack vare hunden är jag ju ute mer så jag misstänker att det blir plus på slutraden ändå.

Ilva sa...

Ja du Gòrel, jag har ju en hel del som jag skulle kunna avslöja om dig efter alla dessa år så om någon är intresserad maila så skickar jag mina bankdetaljer, avslöjande i strikt förhållande till summa-desto högre summa, ju mer avslöjar jag! (Får jag in mycket bjuder jag ut dig på middag Görel!)

pipopp sa...

Görel, jag känner mig utvald! *bugar*

När jag gjort det jag ska för att förtjäna brödfödan återkommer jag med lite samlade sanningar.

görel sa...

Hörru Ilva - glöm inte att det där går åt båda hållen ...! ;-)

Pipopp - jag ser fram emot sju synnerligt sanslösa sanningar!

pipopp sa...

Sant!

Snabba snurriga svar. Nu iväg till föräldramöte.

Jessika sa...

Görel -- I have now ze book. Tisdagarna med morrie. Lådnedtagaren dök upp. Vart ska jag skicka den? Skicka ett mejl så postar jag den.

kersti sa...

Kul att få veta lite mer. men hur är det med körsången?

görel sa...

Hej Kersti -- här fick jag för mig att jag skulle beskriva några egenheter jag har, och jag räknade inte riktigt kören som egenhet! Men kören betyder väldigt mycket för mig, dels musikaliskt men framförallt socialt - jag har varit med i över 20 år och det är flera som har varit med betydligt längre än så.

Åsa sa...

ja nu du har jag äntligen rannsakat mig och fått ihop punkterna. Tycker din första där med Tiden till en början säger allt! Har dröjt lite för jag tänkt på det här med höger och vänster. Har en bok (som jag inte läst än) som behandlar "uppkomsten av asymmetrier i hjärnor, kroppar, atomer och kulturer" Tänkte jag skulle hitta "svaret" ;-) Höger hand, vänster hand av Chris McManus(2002) Farenheit, Sthlm.

Skönt och veta att jag inte är den enda bloggaren i mysbyxor ;)