fredag 12 oktober 2007

Någon har trampat på det skrivna ordet?


Trampa på det skrivna ordet, originally uploaded by görel.

Äsch, har jobb över öronen, men kände att jag ville posta nånting, det är i alla fall fredag. Parallellt med jobbet experimenteras det dock en del med surdeg, försöker få igång en vetesur med äpple enligt Hedh men det går inget vidare. Rågsurdegen a'la Matälskaren gick dock kanonbra - den har jag bakat på flera gånger redan. Men jag ger mig inte, jag ska få fart på en vetesur - jag måste t.ex. bara prova att göra surdegskanelbullar eller andra söta bullar - kan det bli annat än gott? OK, intressant, då?

Uppdatering: Vetesurdegen ÄR igång såg jag nu - hurra! Då blir det vetebak i helgen.

10 kommentarer:

martin johansson sa...

... jag gjorde en gång en vetesurdeg på rågsurdeg, det funkade otroligt bra! Sen bakade jag Olof Viktors ljusa av det. Så här gjorde jag.

görel sa...

Det var ju smart! Nu ser det ut som om vetesuren kommer igång i alla fall, men annars ska jag absolut prova det här. Olof Viktors ljusa står (förutom sötebullar) på tur att testas - jag hoppas att mina blir lika fina som dina! (Oj vad rimmigt det blev.)

Marianne sa...

Hmm, det där ser ju ut som en kvällstidning...
Är det du som har trampat, månne? :o)

görel sa...

Haha, man skulle kunna tro det! Men denna råkade jag på när jag var ute med hunden.

Jessika sa...

Jag misslyckas med Hedhs bröd hela tiden - förutom några stycken - så pass att jag har utvecklat en rejäl antipati mot hans förmåga att skriva kokböcker. Eller oförmåga.

görel sa...

Jessika, jag har förstått det på dina kommentarer här och var! Bra att veta, eftersom du verkar vara ytterst kompetent i köket finns det alltså anledning att vara misstänksam mot instruktionerna. Men jag ska ge Hedh en chans och prova några bröd så får vi se hur resultatet blir.

Jessika sa...

Jag lyckas med surdegarna i Riddarbageriets bröd kan jag ju tillägga.
Och vissa har inga som helst problem med Hedh medan jag genomgår en aggressiv omvandling från relativt lugn och fridsam till att vilja kasta boken i väggen.
Nu använder jag hans böcker att titta i mest och få en uppfattning om olika saker. Recepten hittar jag på annat håll.

görel sa...

Aha - jag borde skaffa Riddarbageriets bok alltså. Jag har redan blivit lite besviken på Hedh - jag följde hans råd till punkt och pricka när det gällde jäsning och gräddning för ett visst bröd, men när jag gjorde samma bröd utan allt pysslande blev det mycket bättre.

Åsa sa...

Kul bild! Och rubriken säger allt! Jag tycker den är en typisk Ordlös onsdagsbild :)

görel sa...

Tack Åsa, jag måste verkligen vara med nästa vecka, har tänkt det länge!