Jag har gjort surdegsvaniljbullar och nu finns det nog ingen återvändo till vanliga jästbullar – det här blev bara för bra – över förväntan faktiskt! Ganska tuggig, lite seg konsistens och mycket smak, man känner inte att det är surdeg, det är liksom bara mer än vanligt. Man äter långsamt och är nöjd efter en bulle (nåja, kanske två då).
Det är bara sonen hemma av de familjemedlemmar som äter bullar men av honom fick de högsta betyg. Recept kommer senare ... ingen jäst som sagt men eftersom vetesurdegen var lite trög använde jag fint vetemjöl som innehåller bakpulver för att hjälpa till lite i ugnen. Var det fusk? Nästa gång provar jag med vanligt mjöl.
Surdegsäppelbullar - inte lika upphetsande,men
kan nog vidareutvecklas.
kan nog vidareutvecklas.
Uppdatering söndag: Vaniljbullarna var verkligen grymt goda igår, men inte alls lika roliga idag. Hm! Surdegsmatbröd håller sig ju längre än jästbröd, varför gällde inte samma sak nu? Kan det vara sockret som gör skillnad? Måste experimentera vidare ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar