lördag 10 januari 2009

Pay It Forward – skicka vidare! (ingen??)

Uppdat.: ingen som vill? Jag har noterat att det har gått trögt på andra håll också, är det inga roliga böcker som läggs ut, eller vill folk inte göra sig av med sina böcker?

När den trevliga bokbloggaren En Bok Om Dagen annonserade evenemanget Pay It Forward 4/1 var jag inte sen att haka på, och jag hann med bland de tre första. Det innebär att jag har en bok att se fram emot i brevlådan, nämligen Veronica bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. Däremot lyckades jag inte så bra med mitt eget åtagande, dvs. att genast utannonsera tre böcker själv! Nej, i stället for jag till landet några dagar och för att tapetsera ett rum. Och på landet finns ju i stort sett bara Bill & Ben, Nordisk familjebok från 1938 (extremt rasistisk) och tummade sjuttitalspocketar.

Men nu är jag hemma och har rotat fram tre böcker i bokhyllan som just du kan få hem i brevlådan om du vill! Lämna bara en kommentar och tala om vilken bok du vill ha, först till kvarn gäller!

Böckerna

Alla böckerna är i prima skick, beskrivningarna i blått är lånade från adlibris och bokus:

1. Giraffens tårar av Alexander McCall Smith
En bok i serien om den underbara Mma Ramotswe. Det här en dublett, och dessutom föredrar jag att läsa dem på engelska.

Mma Ramotswe är en lyckligt lottad kvinna. Livet är gott och hennes detektivbyrå är en succé. Som Botswanas första kvinnliga detektiv har hon fullt upp med att hjälpa människor med problem, och hon gör det oftast till allas belåtenhet. Men ibland är det svårt att avgöra om sanningen kommer att lösa klientens bekymmer. Att leva i ovisshet kan vara en välsignelse. I Giraffens tårar löser Mma Ramotswe gåtan med den försvunne amerikanen samtidigt som hon låter sin assistent Mma Makutsi undersöka vad slaktarens hustru döljer. Dessutom får förlovningen med Botswanas bäste mekaniker, J.L.B. Matekoni, oanade följder. Mma Ramotswe vet att hennes fästman är en god man, och det är av ren godhet han utökar deras lilla familj ...

2. På det fjärde ska det ske av Kajsa Ingemarsson
Ingemarssons debutbok. Lättläst och underhållande chick lit som jag i och för sig inte har några starka aversioner mot, men jag blir ganska mätt efter ett tag.

Måste man bestämma sig för att alla andra gör det?
Paula kommer hem från ännu en utlandsvistelse och upptäcker, motvilligt, att hennes omgivning redan gjort sina val. Partykompisen Anna har träffat den stora kärleken, Rakel är mitt uppe i karriären och Johan, pojkvännen, börjar tappa tålamodet. Plötsligt står Paula ensam kvar i en tillvaro byggd på resor, ströjobb och en och annan affär vid sidan av. Men kanske har alla omkring henne rätt? Kanske är ändå utbildning, fast jobb och en ring på fingret lösningen. Allt ställs dock på ända när hon plötsligt får ett erbjudande hon inte kan motstå.

3. Bli lycklig för helsike av Karen Salmansohn
Den här boken kommer jag inte ihåg när, var och varför jag köpte! Jag som inte är särskilt förtjust i självhjälpsböcker. Nåja, den verkar vara lite annorlunda och roligare än de flesta andra jag har sett – men jag har inte läst den, och kommer förmodligen inte att göra det heller. Men du kanske gärna provar!

Detta är en självhjälpsbok för cyniker. En annorlunda och rikt illustrerad handledning i personlig utveckling.
44 läxor presenterar på ett fräckt och läckert sätt hur livet fungerar. Det är en klok bok. En rolig bok. Och det är den första och enda boken i ämnet som smälter samman psykologi, biologi, österländsk filosofi, västerländsk filosofi, kvantfysik och gräsrotszen. En bok som garanterat får den mest misstrogne att kvickna till.

Skicka vidare

  • Tre personer som kommenterar det här inlägget kommer att få en begagnad pocketbok av mig. Först till kvarn gäller - och du måste ha en blogg.
  • Skriv i inlägget att du vill vara med i Skicka vidare, tinga den bok du vill ha, och skriv din mejladress - så är boken din.
  • Lägg in den här informationen på din blogg och lova därmed att skicka vidare tre böcker.
  • De böcker som lovas bort ska antingen visas på bild i bloggen eller beskrivas ordentligt med titel, författare och skick.
  • Avsändaren betalar portot och böckerna ska skickas inom ca två veckor.

Lycka till!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Nja, kruxet för en snålis som jag är att man ger bort tre böcker och får en ...
Dessutom hittar jag inte en enda som jag verkligen vill ha.

Vi får ordna "tyskbyte" vid tillfälle, du, Marie och jag och kanske några till.

görel sa...

Jo, det är ju sant, men jag såg det som ett bra tillfälle att bli av med några böcker ... jag försöker nog kränga dem utan motprestation så får vi se om det går bättre.

Ett tyskbyte låter som en bra idé, men själv måste jag nog bygga upp ett litet eget lager först!