lördag 18 augusti 2007

Oj –

– det blev visst en rivstart på bloggandet. Hade väl inte tänkt att det skulle så militant direkt, men kände att jag ville ta bladet från munnen i det här fallet.

Jag har inte läst bloggar särskilt mycket tidigare, men har åtminstone tittat in regelbundet hos svägerska Ilva inte minst för hennes fantastiska fotografier och underfundiga bildtexter. Men jag började inte läsa bloggar på allvar förrän i våras – det var efter kollega Helenas bloggseminarium på en översättarkonferens som jag blev nyfiken. Jag blev imponerad av så många duktiga och inspirerade skribenter och fotografer det finns, både amatörer och proffs, och vilket fantastiskt medium bloggeriet är där vem som helst kan uttrycka sig. Vilket är på gott och ont förstås, somliga bloggare borde få hembesök och bredbandskopplingen urdragen. Att själv börja blogga hade jag egentligen inte tänkt, tyckte det var rätt onödigt när det finns så många bra bloggar redan. Men vad fasen ... jag gillar ju att skriva!

Av de bloggar jag läser är hälften matbloggar, andra hälften är personliga, roliga, inspirerande, språkakrobatiska och/eller politiska i en salig blandning. Matbloggarna kan naturligtvis också kategoriseras på samma sätt även om mattemat är det dominerande. Kanske det motsvarar vad jag kommer att ha lust att skriva om – vem vet.

Jaha – då sätter vi väl igång då!

7 kommentarer:

Ilva sa...

Det var på tiden! Jättekul, nu måste jag lägga in dig i min läsare!

Kristina Eriksson sa...

Får säga välkommen då! Vackra rudbeckior förresten, de är lite av en favorit.

görel sa...

ilva - tusen tack för puffen! Kunde inte ha fått en bättre promotor...

kristina - tack så mycket! Javisst är de fina! De kan ju användas som förkylningsmedicin också, undras om de är de torkade blommorna man använder?

Åsa sa...

Haha, Ilva var startpunkten för mig med. Och när det var dags för Cyberkocken fick jag härbergera hos henne. Efter det fanns inget annat att göra än att starta en egen. Kul att du också gjort slag i saken :)

görel sa...

Ah, där ser man! Det kommer nog ett och annat recept här också även om jag aldrig kommer att kunna mäta mig med proffsen.

Kinna sa...

Åh, nu vet jag vem du är också. Kul. Svägerska med Ilva, vilken lyckans ost!

görel sa...

Ja - det är verkligen kul att se hur uppskattad hon är även i bloggvärlden. Att hon är oerhört begåvad och trevlig i största allmänhet och i andra sammanhang visste jag ju redan!