måndag 20 augusti 2007

Vill ha i trädgården

(Jag måste öva på eller ta reda på hur man lägger in bilder och flyttar om i blogginläggen - upplösningen blir kass och det är hyperkrångligt att layouta. Så tills vidare blir det mindre bra!)

Röd Rudbeckia eller Echinacea - vill jag ha i trädgården nånstans. Just de de här hittade jag vid en "Bed & Breakfast" (det var egentligen ett rätt fint konferensställe typ) i Pennsylvania där min systerdotter gifte sig i somras.

Klart - det skulle ju inte skada med en sån här fasad som bakgrund - det kan ju bli lite svårare
att fixa förstås.
Vita Rudbeckior är inte heller dumma.

7 kommentarer:

Kersti sa...

Vad roligt. Hittade till dig via Ilva. Och just idag gick jag och funderade på vad blomman hette som jag såg i en trädgård och så har du den här..Rudbeckia. En sån vill jag ha eller många och röda. Kersti

görel sa...

Javisst är de fina! Röd solhatt kallas de också, och man gör ju förkylningsmedicin på dem - bl.a. Echinaforce (för veka män om du kommer ihåg reklamen!) - det borde väl vara ett måste att ha i trädgården.

- Kul att du hittade hit!

Nässelblom & choklad sa...

Välkommen till bloggvärlden! det är faktiskt jättekul. Jag skulle också vilja ha tillgång till solhatt för att göra egna tinkturer, men på mitt land är den tyvärr svårodlad. Får köpa färdig i stället.

görel sa...

Nässelblom, tack så mycket! Jamen det verkar ju väldigt kul, och stämningen i alla fall den här delen av bloggvärlden förefaller riktigt trevlig.

Fundera grönt sa...

En av mina favoritblommor! De är så fina!
Hej! Såg hos Ilva nu att det är du som är du :) Bytt efternamn sen sist?

görel sa...

Fundera grönt - jag har kvar mitt efternamn men har sedermera kompletterat med ett nytt. Men det är besvärligt med dubbelnamn och nu använder jag bara B-namnet. Och själv då?

Men visst är världen liten nuförtiden när man kan träffa på gamla bekanta i de mest oväntade sammanhang - kul!

Fundera grönt sa...

B-namnet är ju helt okej så det har jag också kvar...
Kul att stöta ihop igen så här, ja! Ni bor kvar i stan men inte i 'gula huset' nu då förstår jag? Vi bor numera i Göteborg.