Inte för att jag nödvändigtvis måste göra anspråk på att bedriva en renodlad matblogg, men ibland måste jag väl skriva om mat i alla fall. Åtminstone när jag kommer på något gott och enkelt, som minneslapp till mig själv så att säga.
Det här var något vi åt för några veckor sen, och t.o.m. den annars så skeptiske sonen tyckte det var gott. Och så skrev jag ju inte hur jag gjorde, det är väl typiskt. Bilden ser inte riktigt klok ut heller, men jag lovar att det var gott.
Jag tror det var något i den här stilen (och nu ska jag prova att göra en tabell):
400 g | fiskfilé* | dela i mindre bitar |
400–500 g | purjolök, schalottenlök, kinakål, broccoli och/eller annat efter tillgång och smak | mellansmått hackat |
2 | vitlöksklyftor | finhackade |
en liten bit | chilipeppar | finhackad |
2–3 dl | matlagningsgrädde | |
salt, peppar, nån örtkrydda |
* naturligtvis inte torsk eller rödspätta, det tänkte du väl inte!
Jag tror att jag hackade grönsakerna och lade dem som en bädd i ett ugnsfat. Sedan lade jag på fisken. Jag blandade ner vitlöken, chilin och kryddorna i grädden och hällde alltihop ovanpå fisken. In i ugnen i 200° i en kvart kanske?
Ja, det här var ju mer än lovligt förvirrat, men nu blev jag påmind om att jag måste testa det här igen snart.
6 kommentarer:
Jag tycker att det låter gott och att bilden var fin.
Inte verkar det vara så svårt att få till heller.
Ha ha, det där la du bara upp för att få göra en tabell i Live Writer :) (nej, jag skojade bara, det ser gott ut)
Haha :) Jag gillar det där "med nåt". Det är så man lagar mat juh!
Det låter som en god fiskrätt. Blir också nyfiken på Live Writer. Verkar det bra?
Äsch, Anna, du avslöjade mig ... :)
Åsa - javisst så är det ju faktiskt!
Eva - hittills tycker jag att det är både smidigt och kul att skriva blogginlägg med Live Writer, och så är det ju gratis!
Kersti - vad snäll du är! Jag störde mig på de där ilsket röda chilibitarna, borde kanske ha gjort nåt åt dem.
Skicka en kommentar