torsdag 21 februari 2008

Försök till konversation med Findus

From: Görel Bylund [mailto:gorel.bylund@telia.com]
Sent: den 20 februari 2008 17:12
To: Konsumentkontakt,Matforum,BJUV
Subject: Druvsocker i grönsakerna - varför?

Jag provade nyligen ett par av era nya frysta grönsaksblandningar; Potatisklyftor med grillade grönsaker och Bladspenat med paprika och sockerärtor.
Gott och praktiskt, men VARFÖR är det druvsocker i? Det finns ju sötma i grönsakerna, det behövs inget extra. Jag har aldrig sett något recept på en grönsaksrätt med socker i, det finns väl en anledning till det!
Jag undrar också av vilken anledning modifierad stärkelse är tillsatt, och dessutom vad stärkelsen är framställd av.
Både druvsocker och stärkelse är livsmedel som diabetiker och andra personer som avstår från snabba kolhydrater försöker undvika, vad har ni att säga till de personerna?
Jag är inte så arg som det verkar, men jag upprörs över onödiga tillsatser i maten och tror mig veta att jag långt ifrån är ensam om det!
Hälsningar
Görel (adress)


bibban.svensson@se.findus.com skrev:

Hej, tack för Ditt mail.

Sockret tillsätts som en smakförstärkare.

Du är alltid välkommen att kontakta oss.
Med vänlig hälsning
Findus Konsumentkontakt
Bibban Svensson


Öh, goddag yxskaft! OK, nytt försök:


From: Görel Bylund [mailto:gorel.bylund@telia.com]
Sent: den 21 februari 2008 11:32
To: Konsumentkontakt,Matforum,BJUV
Subject: Re: Druvsocker i grönsakerna - varför?

Hej igen! Klart jag fattar att det tillsätts som smakförstärkare, men jag undrar varför det ska vara nödvändigt. Grönsakerna smakar bra som de är, eller? Jag använder aldrig socker när jag lagar grönsaksrätter, varför skulle Findus behöva göra det? Då undrar man ju om grönsakerna är av dålig kvalitet eftersom de behöver hjälp på traven!
Och fortfarande frågar jag hur ni tänker angående diabetiker och andra personer som vill och/eller måste undvika socker?

Hälsningar
Görel (adress och tel.nr enligt nedan)

6 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Det var ju ett uttömmande svar. Men du är alltid välkommen att kontakta dem, det är alltid något - fast det verkar vara någon slags envägskontakt som gäller!

Anna sa...

haha :) Om de ska envisas med en-menings-svar kommer det att krävas en lång mailkonversation för att få ut något vettigt :) Det kanske är någon slags utmattningstaktik?

Marianne sa...

Bibban Svensson? Vad i fridens namn är det för namn?
Låt henne inte dribbla bort den modifierade stärkelsen!
Ska bli spännande att följa detta :-)

Jag hade ett liknande yxskaft i telefon i förmiddags. Hon ringde från SKOP (?) och ville veta vad jag anser om tidningen Entreprenör. Jag sade att jag prenumererar på den, men inte hade tid att prata med henne. Då säger människan att det "tar bara en minut" (det gör det alltid; jag har för fasen varit telefonförsäljare) och sedan frågar hon om jag känner till tidningen Entreprenör. VAFF?
Känner jag till en tidning som jag nyss har sagt att jag prenumererar på?
Där fick hon luren i örat, ja.

Marianne sa...

Hmm, jag googlade på namnet och nu tvivlar jag på värdet av IQ-test.
Fast det är nog inte hon ... :-)

görel sa...

Ja, hittills verkar det ganska enkelriktat ... har inte hört något mer än. Det är naturligtvis inget nytt med druvsocker och mod. stärkelse i maten, men eftersom det här är nya produkter så tänkte jag i mitt stilla sinne att de kanske tänkte sig lite för.

Haha, jag tror att telefonförsäljarna kör sina mallar med ena hjärnhalvan samtidigt som de pluggar företagsekonomi eller vårdkunskap med den andra.

Bibban Svensson, låter som taget ur en femtitalsrulle.

Marianne sa...

Jo, jag löste korsord eller läste kurslitteratur samtidigt.
Andra surfade på nätet tills de fick sparken.