lördag 9 februari 2008

Windows Live Writer

Det är ju rena mörkret att skapa blogginlägg direkt i Bloggers verktyg, särskilt bilderna blir man tossig på. Provade Blogjet i somras - trevligt, men inte gratis. Windows Live Writer fick bra recensioner men det gick inte att ladda ner i Sverige av någon anledning - av skvallret på nätet att döma var det så i flera länder.

Så nu provar jag. Man får upp redigeringsfönster som ser precis ut som bloggen - samma bakgrundsfärg och teckensnitt. Man kan tydligen infoga en massa saker - måste undersökas: först det vanliga, en hyperlänk till nånstans, en bild från datorn (min systerdotterson som nu är två men här var han bara en liten skrutt):

paddy ethan paddy ethan

Man kan lägga till olika ramar (fotopapper till vänster, skugga till höger), vattenstämpel, göra olika transformeringar, ändra marginaler m.m. men bara för de bilder man lägger till från datorn.

En bild från Flickr:

Rakt upp och ner. Fast slingrigt.

Nu måste jag posta för att se hur det blir ...!

Uppdatering
Vad skumt - det ser ut som om småbilderna ligger på http://lh5.google.com och http://lh6.google.com, varför då kan man undra?

2 kommentarer:

Anna sa...

Tack för tipset, hade inte koll på att den här programvaran fanns. Har laddat ner och testat själv (håller med om att bilderna är bra jobbigt att hantera i Blogger), får se om jag fortsätter använda det.

Åsa sa...

Men vad coolt ändå. Jag har noll koll på koder och annat och tycker det är supersvårt. Försökte mig på att blogga från flickr men då vet jag inte hur jag ska fixa rubrik, kursivt och ändra färger i texten osv. Håller mig till blogger så länge. Blir inte riktigt som jag vill där heller alltid men det får duga för en programnovis som jag ;-)