lördag 17 november 2007

Återbruk

Det har hänt vid ett flertal tillfällen på senare tid att mina brödexperiment inte resulterat i något som familjen eller någon annan mänsklig varelse har funnit ätbart. Jag inser att jag måste tona ner det här med skorpa en aning, nu vet jag hur man får en monumental skorpa som säkert smakar gott men som inte är penetrerbar med blotta tänderna, så det behöver jag inte öva på mer. Jag köper visserligen inte lyxmjöl som Manitoba Cream, men det är ju ändå synd på mjölet.

Men! Baguetter som är hårda som betong eller åtminstone batonger är utmärkta hundleksaker! Tänderna får gymnastik, hunden har roligt och kan äta upp sin leksak sen. Det gör heller inget om leksaken kommer in i huset, det blir smuligt men är inte alls lika läbbigt som märgben.

Lovis med batongbaguette

Så om du skulle råka få över en misslyckad, stenhård lev eller limpa – skänk den till en hund nära dig!

6 kommentarer:

Jessika sa...

Recycling helt enkelt praktiskt! Man slipper känna att f-n där fick ett brödbak i soporna :).

görel sa...

Precis! Och jag är en sån himla duktig återvinnare.

Kersti sa...

Återbruk finfina grejor.
Jag gjorde blodpudding sådär i ugn, toppen tyckte jag men hunden ratade de. Otacksamma jycke. Grannens hund blev däremot förtjust. Tur det.
Det var som när jag gjorde egen barnmat, ungarna vägrade äta. Så kan det gå. Men nu äter de det mesta.

görel sa...

Och jag som trodde att alla hundar gillar blodpudding! Men det var ju tur att du kunde ge bort den till någon som uppskattade det. :-)

Bendel sa...

Bra tips! :) Funkar säkert med min jycke.

Bloggblad sa...

Bra namn. Batongbaguette. Ska lägga det på minnet. Förr bakade jag sådana ibland, ovetandes om namnet, men numera gynnar jag Skogaholms och andra bagerier... och använder min skaparlusta till andra ting.