För en stor portion till dig själv:
1 bit rödkål eller vitkål
2 morötter
1–2 vitlöksklyftor
1 bit urkärnad röd chilipeppar (en tredjedels pepparfrukt kanske)
1 bit ingefära, 2 x 2 cm
örtsalt
lite raps- eller olivolja
För en stor portion till dig själv:
1 bit rödkål eller vitkål
2 morötter
1–2 vitlöksklyftor
1 bit urkärnad röd chilipeppar (en tredjedels pepparfrukt kanske)
1 bit ingefära, 2 x 2 cm
örtsalt
lite raps- eller olivolja
Upplagd av görel - måndag, november 19, 2007
Kategorier: råkost stampa
6 kommentarer:
Åh, fick lite ottsjökocks-stampad-vitkål-feeling men det här ser ju bra mycket hottare ut på alla sätt och vis. Kommer att testas.
Åh, nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp - en större mortel! Äter mycket råkost men har aldrig stampat den. Och när jag tänker efter nu skulle jag inte ens vilja vänta till jul för att pröva! Det verkar ju superduper :)
Anna - hrm, vem är ottsjökocken? Med tanke på resten av kommentaren verkar han tämligen beige ... :)
Åsa - ja, det blir faktiskt jättesmarrigt. Jag tror jag såg det på BBC Food först.
Det låter super gott. Måste provas.
Ottsjökocken har krog nånstans i Skåne och flänger dessutom land och rike runt och föreläser och säljer egna produkter.
Jag hade ett uuurgammalt receptklipp från DN tror jag, har inte klippet kvar, på hans stampade vitkål som löd, om jag kommer ihåg rätt: Vitkål, purjolök, vinäger, rapsolja. Stampa. Typ pizzasallad fast fräschare. Gjorde det en del förr i tiden, din version ser mycket bättre ut.
Vad sunt och gott det låter. sunt i dubbel bemärkelse då man får ur sig ilska och i sig något gott.
Skicka en kommentar