Näää - jag ger upp! Det ser ut som torkade blommor fast å andra sidan verkar de på tok för tjocka ut för det och så tydligt tvåfärgade... Vill inte ens tänka på att det skulle kunna vara ngt animaliskt :/ Och turkisk mat...pinsamt nog är väl typ kebab min enda kulinariska kunskap om turkisk mat...
Riktigt bra foto med härliga färger :) som jag höll på glömma kommentera mitt i allt grubblande ;)
Jag har ff inte kommit på vad det kan vara och nu ska jag iväg och kommer tillbaka sent ikväll igen... Hur ska jag kunna hålla mig??? ;-) Väntar med spänning på det stora AVSLÖJANDET!
Det är inte svamp! Det är inte penisfodral! Det är inte tång!
Det är ... några ovanligt fotogeniska auberginer! Alltså torkade, urtagna auberginehalvor som sitter ihop med ett snöre. Finns att köpa i vissa mellanösternbutiker. Man lägger dem i blöt och fyller ungefär som med cannelloni.
Men visst är de vackra? Om jag använder de här ska köpa en "girlang" till och hänga upp i köket.
Men hallå??? Aubergine? Dra mig baklänges :) Haha, tänkte på aubergine tidigare och sådanadär dolma eller vad de kallas - välfyllda grönsaker typ. Men i torkad form...? Hur stora/små är dom i verkligheten? De ser ut att vara som ett halvt finger typ.
apropå ingenting: hjälp! Jag skulle behöva tips på vad jag ska servera middagsgästerna imorron kväll. Har funderat på nån sorts stek, men kul tillbehör till det? Det får inte vara för många moment i tillagningen heller, småttingarna gör att vi inte kan härja hur länge som helst i köket.
Frilansöversättare, bosatt i Vendel i Uppland. Två utflugna barn och en tonåring på deltid. Hund, modell större. Gillar att baka, laga mat, sticka, sjunga i kör, fotografera, gå långa hundpromenader, läsa. Kontakta mig gärna på e-postadress granivor (@) gmail.com.
35 kommentarer:
Men... är det trattisar?
mm vad är det? ser ut som något läderaktigt...
Hehe....där satte du mig på det hala;)
Har absolut ingen aning vad det är, går det att äta tro;)
Det är någon form av svamp va? Sånt brukar jag försöka undvika. Men jag väntar fortfarande på svampfria restauranger. :-)
Ja vad kan det vara? :)
Ledtråd: det är ätbart.
Kota Kinabalu, Borneo.
Helgmarknaden.
Andrahandsförsäljning av penisfodral.
Det tror jag.
Trumpetsvamp... men har egentligen ingen aning. Men jag är otroligt nyfiken.
Någon typ av tång? Eller någon krydda?
Tippar ocksa pa nagon slags svamp. Lacker bild!
Underbar och annorlunda bild på trattkantareller.
Någon svamp tror jag. Mycket fin bild!
Ledtråd 2 och 3:
Det är inte svamp!
Det används i en turkisk maträtt!
Jag tippar på penisfodral precis som Guava... ;o)
Nån sorts svamp måste vara. Nåt som blir gott när det inte är så torrt. Kul!
Å då ser jag ju just att svamp, det är det INTE... nähä!
Näää - jag ger upp! Det ser ut som torkade blommor fast å andra sidan verkar de på tok för tjocka ut för det och så tydligt tvåfärgade... Vill inte ens tänka på att det skulle kunna vara ngt animaliskt :/ Och turkisk mat...pinsamt nog är väl typ kebab min enda kulinariska kunskap om turkisk mat...
Riktigt bra foto med härliga färger :) som jag höll på glömma kommentera mitt i allt grubblande ;)
Vad det än är så är det snyggt!
Jag är också mycket tveksam till vad fotot föreställer. Vackert är det i alla fall ;)
Jag har ff inte kommit på vad det kan vara och nu ska jag iväg och kommer tillbaka sent ikväll igen... Hur ska jag kunna hålla mig??? ;-) Väntar med spänning på det stora AVSLÖJANDET!
Vilken svamp är det?
Kan det vara något åt lakritshållet mån tro:-) Inte den blekaste aning annars.. spänningen stiger.
Visst är det där torkad svamp? Trattkantareller eller liknande... är inte så bra på svamp.
Neheej, inte svamp! Då vet jag inte.
Taram-tara-tara-ram...
Det är inte svamp!
Det är inte penisfodral!
Det är inte tång!
Det är ... några ovanligt fotogeniska auberginer! Alltså torkade, urtagna auberginehalvor som sitter ihop med ett snöre. Finns att köpa i vissa mellanösternbutiker. Man lägger dem i blöt och fyller ungefär som med cannelloni.
Men visst är de vackra? Om jag använder de här ska köpa en "girlang" till och hänga upp i köket.
Men hallå??? Aubergine? Dra mig baklänges :) Haha, tänkte på aubergine tidigare och sådanadär dolma eller vad de kallas - välfyllda grönsaker typ. Men i torkad form...? Hur stora/små är dom i verkligheten? De ser ut att vara som ett halvt finger typ.
Nu kan jag sova gott ;)
torkade auberginer! det va som attan... trevligt med länder där man kan soltorka sin vintermat :-)
apropå ingenting: hjälp! Jag skulle behöva tips på vad jag ska servera middagsgästerna imorron kväll. Har funderat på nån sorts stek, men kul tillbehör till det? Det får inte vara för många moment i tillagningen heller, småttingarna gör att vi inte kan härja hur länge som helst i köket.
Tack på förhand!
Wow, vad häftigt!
Kul och omöjligt att gissa.
Hallå vart tog du vägen?
Det blev visst en lång paus. Mycket hände runtomkring och luften gick ur. Är nog tillbaka efter jul. Gulligt att du hörde av dig, Kersti!
Oj, hoppas allt är under kontroll igen!
Ta det lugnt och ha en riktigt
god jul nu.
God Jul, Görel!
Hoppas inte du stressat ihjäl dig nu :/ Säkert har du den fina auberginegirlangen hängandes någonstans i hemmet och livar upp tillvaron :)
Krams
/åsa
God fortsättning på det nya året!
Gott nytt år och god fortsättning! Och tack för vänliga hälsningar! Nu tar jag mig i kragen och ger mig ut bloggvärlden igen.
Skicka en kommentar