lördag 29 september 2007

Vår bästa Ilva!

Min fina, begåvade och urtrevliga svägerska Ilva börjar synas alltmer ute i stora världen. Nyss har hon intervjuats på den stora amerikanska matwebbplatsen Culinate av journalisten Liz Crain som ”samples the blog smorgasbord and picks out the juiciest tidbits”.

Nu är det väl egentligen lite fånigt av mig att göra reklam för Ilva här, jag menar, den blygsamma (men naturligtvis mycket välkomna!) skara som har hittat hit har ju säkert upptäckt Ilva för längesen eftersom hon är så välkänd både bland svenska och engelskspråkiga bloggare och har många, många läsare. Men om någon mot förmodan skulle ha missat henne så beordras ni härmed att ta er en ordentlig titt, kika på svenska Aglio e olio, engelska Lucullian Delights och fotobloggarna What I see is what you get och Serial Pics. Fortsätt sen in på Flickr.com (enklast är att klicka på ett av fotona i någon blogg) så kan ni verkligen dregla över hennes foton. Har jag glömt något?

Ilva är bosatt med sin familj i Italien sedan ett antal år, hon har alltid varit fenomenal på att laga mat och att då hamna i ett land där det finns många och starka mattraditioner och fantastiska råvaror gör inte saken sämre. Sen fotograferar hon som en gudinna också och är fena på stilsäker staging och ljussättning – maten ser inte bara god ut, den blir del av ett vackert stilleben, ett konstverk i sig – dubbel njutning således! Nu är det inte bara mat hon plåtar, Ilva är expert på att hitta intressanta detaljer var som helst i naturen eller sta'n. Därtill skriver hon ofta personligt om livet i Toskana eller i största allmänhet och det är alltid läsvärt.

Särskilt när man läser kommentarerna på Lucullian, Ilvas engelska blogg, förstår man vilket avtryck hon gör – hon berör människor med sin kreativitet och personlighet och är ett glädjeämne för många.

Just nu har Ilva flera intressanta projekt på gång, bl.a. ett stort fotouppdrag, och både det och intervjun plus en hel del annat har kommit till på grund av hennes bloggande, vilket jag tycker är så himla kul. Man kan alltså sitta i en liten byhåla i Toskana och vara fantastisk på att laga mat och fotografera men inte glädja så många andra med det än de allra närmaste och absolut inte så att det bidrar till brödfödan. Men tack vare internet kan man ju nå ut till och synas av så oändligt många fler med alla möjligheter som det ger. (Kommer ni förresten ihåg Ines Uusman och hennes tvärsäkra uttalande om att internet bara var en övergående fluga? Jisses.)

Till sist en annan mycket viktig sak med Ilva – hon är våra barns fasliga faster !!

10 kommentarer:

Ilva sa...

Tack för alla fina ord! Men det viktigaste av allt du radat upp är att få vara Faslig Faster! Det är fint de, knusa de "små" från mig!

görel sa...

Med fri tolkning av ordet "knusa"? Så gärna, så gärna! ;-)

Kinna sa...

Ilva är underbar och du har tur som har en sån fin svägerska!!!

Jessika sa...

Jag skulle också vilja ha Ilva som faster :).

Du har hamnat på min länklista f ö.
Det var torkad blodpudding till hundarna som gjorde det ;)

görel sa...

Kinna - tyvärr har Ilva bara en bror och honom får du inte! :-)

Jessika - du kan ju gifta dig med min son så blir Ilva din faster! Tack för länken!

Kersti sa...

Ilvas blogg inspirerade mig till att börja fotografera. Jag träffade henne i somras på bloggträff på Blå Porten i Stockholm. Och hon gjorde så jag hittade till dig. Så vist är hon värd lite uppmärksamhet.

Marianne sa...

Jag hittade en amerikansk matblogg/-sajt, "Keckler" är kompis med Tomatsarah:
www.grubreport.com

görel sa...

Kersti - och att jag hittade till dig!

Marianne - tack för länken, verkar intressant!

Jessika sa...

Måste vi inte praktisera månggifte om rätt många vill gifta sig med dina söner för att få Ilva i släkten?

görel sa...

Ja - särskilt som jag bara har en son ... Hoppas du mår bättre, Jessika!