Torkad blodpudding - kanske det bästa hundgodiset? Även hundar mår bäst av okonstlad mat utan en massa tillsatser och färgämnen. Sen luktar det inte illa och är helt OK att ha i jackfickan.
Billigt är det också, och enkelt - skiva en bit blodpudding, skär i lagomstora bitar (de krymper rätt mycket, i början gjorde jag misstaget att skära för små bitar) och låta dem torka i ugn på låg värme (sådär en 100°). Med varmluftsugn går det extra fort.
När blodpuddingsdoften börjar tränga ut i huset ligger hunden fastklistrad utanför köket. Det ska ju självklart provsmakas så snart godiset är klart.
Det här känns så rejält och lite gammaldags på nåt sätt! Jag har lärt mig det av de äldre hundägarna (OK - de som är ännu äldre än jag då alltså). Och med nylagat godis går inkallningen som en dans.
fredag 14 september 2007
Fredagsgodis - för vovven
Upplagd av görel - fredag, september 14, 2007
Kategorier: hundgodis rejält gammal
3 kommentarer:
Vilket bra tips.Det ska jag absolut prova. Tack för det.
Hej!
Min matte lånade din godisbild till min blogg. Självklart så länkade hon. Hoppas att det är okej.
Massa voffkramar
Mitzy
www.mitzy.se
Självklart! Var det gott?
Skicka en kommentar